Wil van der Meer - A TALENT TO AMUSE  

Een selectie uit de liedjes van Noël Coward 

(+ een verrassing na de pauze!) 

 

Sommige van u zullen bij de naam Noël Coward direct denken aan de geestige en stijlvolle komedies die hij geschreven heeft zoals het meest bekende Private Lives, Design for Living, Present Laughter en zijn debuut stuk The Vortex. 

 

Van het humoristisch “Mrs. Worthington”, een cri de coeur over al die affreuze en ambitieuze moeders die probeerden om een engagement bij hem los te peuteren voor hun, in hun ogen zeer getalenteerde dochters, tot het ontroerend zelfportret “If love were all.”. 

 

Sir Noël was een artistieke duizendpoot en, zoals hij zelf schreef, “ A talent to amuse”. 

 

Via het gefingeerde personage van zijn butler komen we losjes meer te weten over deze bijzondere auteur. Wie was deze opmerkelijke verschijning, die aan het begin van de vorige eeuw het Engelse theater min of meer op zijn kop zette? 

 

Script, Spel & Zang Wil van der Meer Vleugel Hilmar Leujes Fotografie Joris van Bennekom  

 

Na een pauze tapt Wil van der Meer uit een heel ander vaatje en brengt hij 'Le Petit Ecrin.' 

 

Le Petit Écrin. 

Spiksplinternieuwe Franse Chansons 

 

Juweeltjes uit een doosje die u gek genoeg waarschijnlijk allemaal al kent en zo kunt meezingen. Met titels als Paris, Le Petit Écrin, SanToi, Fuir n’a aucun sens en ……Un beau jour de Pentecôte. 

 

Net als zoveel andere Nederlanders woonde ook de schrijfster van deze liedjes lange tijd onder de Franse zon. Om daar de kou te ontvluchten. Maar die Franse zon kon hen in veel gevallen uiteindelijk niet verwarmen. Ontworteld bleven ze verlangen naar het nuchtere koude kikkerlandje. 

 

Aan de hand van haar vertaalde nummers, legt Wil van der Meer haar de 21e eeuw uit. 

 

In deze tijd waarin de wereld via internet bij wijze van spreken bij ons op tafel staat, zou je denken dat je nooit meer heimwee of verlangen hoeft te hebben. 

 

Maar ook nu blijft de vraag malen in het hoofd: ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?’ 

 

Tekst Annie MG Schmidt Muziek Harry Bannink en Cor Lemaire Vertaling Muriel Mioulet, Frank de Kaey en Wil van der Meer Zang en Samenstelling Wil van der Meer Piano Hilmar Leujes