'Let me sing and I am happy' door Greetje Kauffeld met muzikale begeleiding van Peter Nieuwerf (gitaar) en Jan Menu (saxofoon) 

 

Eerdaags wordt zangeres Greetje Kauffeld 75 en al 25 jaar wordt ze begeleid door Peter Nieuwerf en Jan Menu. Een heel goede reden om dit te vieren met een uniek concert in het ook al 25-jarige Betty Asfalt Complex. Ze zal u meenemen door haar hele veelzijdige repertoire, van Songfestival (Wat een Dag) tot Gershwin (The Man I Love) 

 

 

Greetje is een Nederlandse jazzzangeres. In Duitsland is ze vooral bekend als schlagerzangeres. In 1961 deed ze voor Nederland mee aan het Eurovisiesongfestival met het liedje 'Wat Een Dag'. Het leverde haar dat jaar een 10e plaats op. Greetje Kauffeld startte haar carrière als soliste bij The Skymasters op 1 februari 1957. Al snel werd ze ook buiten de landsgrenzen bekend. Tijdens haar carrière deelt ze het podium met onder meer Toots Thielemans, Paul Kuhn, Kurt Edelhagen, Svend Asmussen, Erwin Lehn en het Siggi Gerhard Swingtett.  

 

Het merendeel van de tientallen platen die de zangeres uitbrengt worden geproduceerd haar echtgenoot Joop de Roo. Kauffeld is jarenlang als docente verbonden aan het Hilversums Conservatorium. In 1999 kreeg Kauffeld de onderscheiding als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De zangeres heeft in november 2006 haar memoires gepubliceerd. Op 14 januari 2007 gaf Kauffeld een concert met het Metropole Orkest en vele gasten in het Spant! te Bussum vanwege haar 50-jarige jubileum on stage. 

 

Meer informatie: www.greetjekauffeld.nl