BARTS BOEKENCLUB 

 

Bart Gielen, een jonge eigentijdse boekenfanaat, laat u alle hoeken van het boekenvak zien.  

 

Barts BoekenClub staat in het teken van jaloezie, manipulatie en de magie van muziek. 

 

Bart ontvangt Michiel Lieuwma -schrijver, docent, theatermaker, maar bij het grote publiek ook bekend als de 'linkerkant' van het duo De Snijtafel. Onlangs verscheen zijn debuutroman Paaltje aan de horizon ( De Arbeiderspers​). Als hij hoort dat zijn ex-geliefde een wandeltocht maakt door Zuid-Frankrijk bedenkt een jongeman een listig plan om haar op haar route tegen te komen. Op het terrein van een Nederlandse één-met-de-natuur-commune wacht hij haar komst af. Maar het oord blijkt een waar wespennest: mede door de ongeschreven leefregels van oprichtster Marie-Louise moet hij alle zeilen bijzetten om aan zijn plan te kunnen vasthouden. 'Paaltje aan de horizon' is een virtuoze roman over jaloezie, liefde en manipulatie, de condition humaine en pompoensoep volgens de ijzertijd. 

 

Muziek is slechts een trilling in de lucht, maar kan je gevoel op slag doen veranderen. Muziek verbindt, herinnert, ontroert en maakt blij. Het is vaak een remedie tegen mensen met alzheimer, parkinson, autisme en depressie. Maar hoe is dat te verklaren? Wat is de magie van muziek? Roger van Boxtel (naast groot muziekliefhebber ook oud-minister van Grote Steden en Integratiebeleid en tegenwoordig fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer) ging op zoek naar datgene wat muziek zo bijzonder maakt. Het resultaat is zijn boek Van trilling tot rilling (Uitgeverij Prometheus) met daarin een reeks openhartige, leerzame en persoonlijke gesprekken - onder meer met Jaap van Zweden, Dick Zwaab en Leo Blokhuis - over de onschatbare waarde van muziek.  

 

BBC is een literair programma maar naast schrijvers komen ook allerlei ander aspecten van het boek aan bod zoals de uitgeverij, de lezers, de winkel etc. Na het zaalprogramma gaat de avond in een nog lossere sfeer door in het beroemde theatercafé van Het Betty Asfalt Complex. 

 

Voor meer informatie: Facebook 'Barts Boekenclub