BARTS BOEKENCLUB 

 

Bart Gielen ontvangt in BBC: Marscha Holman, Pieter Eckhardt en Martine de Jong  

 

Historicus Pieter Eckhardt en columnist Marscha Holman zijn te gast om te praten over hun boek Meisjes in de oorlog. De Tweede Wereldoorlog in dagboeken. Anne Frank was niet de enige die een dagboek bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Honderden Nederlandse meisjes vertrouwden in de bezettingstijd hun gevoelens, gedachtes en angsten toe aan het papier. Eckhardt en Holman verzamelden dagboekfragmenten waarvan een groot deel nog nooit eerder waren gepubliceerd. Meisjes in de oorlog geeft een indringend en uniek beeld van het leven in oorlogstijd dat nu precies zeventig jaar achter ons ligt. 

 

Blogger en recensent Martine de Jong vertelt over haar succesvolle debuutroman De mannen van Raan. Het is een tragikomisch verhaal over programmeur Per Pennings die het liefst thuis zit met de gordijnen dicht. Totdat hij verliefd wordt op Raan. Als een wervelwind komt ze zijn leven binnen. Maar wanneer de een na de andere man opduikt in Raans verhalen, probeert Per de situatie onder controle te krijgen door alles te vatten in schema’s en lijsten. Een ding is duidelijk: hij heeft niet langer de touwtjes in handen. ‘Een romantisch doolhof, waar je met veel liefde in wilt blijven verdwalen’ – Arjan Lubach 

 

BBC is een literair programma maar naast schrijvers komen ook allerlei ander aspecten van het boek aan bod zoals de uitgeverij, de lezers, de winkel etc. Na het zaalprogramma gaat de avond in een nog lossere sfeer door in het beroemde theatercafé van Het Betty Asfalt Complex. 

 

Voor meer informatie: Facebook 'Barts Boekenclub'