BARTS BOEKENCLUB 

 

Deze laatste Barts BoekenClub van dit seizoen eindigt groots. Bart Gielen ontvangt Jet Steinz (‘Gids voor de wereldliteratuur’) & Jan en Sanne Terlouw (‘In huis met een seriemoordenaar’). 

 

Wat doe je als blijkt dat je onbewust jarenlang een seriemoordenaar over de vloer hebt gehad? Juist ja! Je schrijft er een boek over. Jan en Sanne Terlouw zijn te gast om te praten over hun nieuwste roman die ze samen schreven. ‘In huis met een seriemoordenaar’ is het waargebeurde en onvoorstelbare verhaal over de beruchte seriemoordenaar Hans van Z. die jarenlang het gezin Terlouw over de vloer kwam, als geliefde van hun huurster. Deze charmeur werd uiteindelijk in 1967 gearresteerd, wat leidde tot ‘Moordproces van de Eeuw’. Inmiddels bleek dat Hans van Z. drie brute moorden had gepleegd, waarbij een vierde was mislukt… Hoewel de afloop bekend is, blijft ‘In huis met een seriemoordenaar’ spannend tot aan de laatste bladzijde.  

 

Wat te lezen na ‘De avonden’, ‘Het diner’ of een ander favoriet boek? Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is Anna Karenina zo bijzonder? Door welke romans werd Haruki Murakami beïnvloed, en wie hebben zich op hun beurt laten inspireren door Norwegian Wood?  

 

Jet Steinz schreef samen met haar vader Pieter 'Steinz. Gids voor de wereldliteratuur’: een nieuwe literatuurbijbel waar Matthijs van Nieuwkerk ‘gretig en verlegen’ van werd. In dit briljante naslagwerk geven Jet en Pieter een overzicht van de verhalende fictie in 416 korte biografieën van belangrijke schrijvers, 104 samenvattingen van hun soms eenmalige meesterwerken, 26 one-book wonders, 52 boekwebben, 26 thema’s, 26 quizzen en 52 landkaarten. De ‘Dikke Steinz’ is een absolute must have voor eenieder die het totale aanbod op de markt van de wereldliteratuur bij wil bijhouden. 

 

BBC is een literair programma maar naast schrijvers komen ook allerlei ander aspecten van het boek aan bod zoals de uitgeverij, de lezers, de winkel etc. Na het zaalprogramma gaat de avond in een nog lossere sfeer door in het beroemde theatercafé van Het Betty Asfalt Complex. 

 

Voor meer informatie: Facebook 'Barts Boekenclub'