Philippe Elan en het Amstel Quartet met 'Sax met Elan' 

 

Laat u meeslepen door ontroerende Franse en Nederlandse chansons én aangrijpende verhalen, in een unieke combinatie. Philippe Elan, een begrip voor iedereen die van het Franse chanson houdt. 

 

Philippe Elan 

Philippe is zijn muzikale loopbaan ooit begonnen op de saxofoon bij de plaatselijke fanfare, maar het werd hem al snel duidelijk dat zingen zijn echte passie was. Een levenslange haat-liefdeverhouding met de saxofoon was het gevolg. Is het dus toeval dat hij nu een samenwerking met het Amstel Quartet aangaat? Een knipoog naar zijn eigen verleden? 

 

Amstel Quartet 

‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld', dat is het Amstel Quartet. Oude muziek, nieuwe muziek, populaire muziek, wereldmuziek, niets is Remco Jak, Olivier Sliepen, Bas Apswoude en Ties Mellema te gek. Op één voorwaarde: de muziek die het Amstel Quartet speelt is goede muziek, pakkende muziek, gebracht op een manier die de muziek aanvult, verrijkt, verheldert. Technische beperkingen bestaan daarbij niet en muzikale grenzen zijn er alleen maar om te overschrijden. Het heeft het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opgeleverd. Logisch, een optreden van het Amstel Quartet is als een popconcert. Veel energie, oprecht contact met het publiek en altijd even opwindende als ontroerende muziek. 

 

Meer informatie : www.philippe-elan.com en www.amstelquartet.nl