Het Remifestival is een festival met solo-improvisatie. Het is voor het tweede keer in Nederland dat een dergelijk programma wordt neergezet. Spelers uit binnen- en buitenland gaan de uitdaging aan om in hun eentje een voorstelling te improviseren.  

 

Solo-improvisatie  

In solo-improvisatie is een grote diversiteit te zien. Elke solo-improvisatie reflecteert de persoonlijkheid van de acteur. Dit maakt het spannend en boeiend om te zien. Het Remifestival heeft een aantal van de beste impro-spelers van dit moment heeft gevraagd voor dit festival.  

 

Samen Solo 

Verschillende improvisatietalenten bundelen hun krachten. In al deze voorstellingen wordt solo gespeeld. En tegelijkertijd hebben solo's raakvlakken met elkaar. 

 

Op deze avond drie voorstellingen: 

 

De drie-eenheid 

Drie acteurs belichten ieder een ander gezichtspunt van één gebeurtenis. Drie korte solo's die samen een beeld geven van een belangrijk moment in hun leven. 

Spelers: Esemeralda Detmers, Iwan Dam, Mathieu van den Berk 

 

Hetty Heyting 

Hetty Heyting is bekend van diverse tv-programma's. Zo speelde zij in de Familie Knots, Farce Majeur en in Baantjer. Naast haar vele rollen op tv en in films is zij in het theater een graag geziene gast. Zij improviseerde in de voorstelling 'Sneak Preview' en solo in Ik lijk wel gek. 

 

Samen Solo 

U ziet twee levensverhalen die naast elkaar ontstaan op het podium. De twee personages beginnen op hetzelfde moment in hun leven. Als hun levens na een dramatische gebeurtenis zich scheiden, volgt u ieder van hen op hun pad. Komen zij elkaar ooit nog tegen? Wat bepaalt het verloop van ieders leven? Had het anders kunnen gaan? 

Spelers: André Besseling en Richard Roling 

 

Meer informatie op: www.remifestival.nl