“DROOGMUKKEL V.” is alweer de 139-ste voorstelling van De Rode Horde en bestaat uit een aantal losse scènes waarin DRH zijn droogkomische en absurdistische stijl tentoonspreidt. Het boeken van een hotelkamer, een bezoek aan de dierenarts, een boekpresentatie en nog een aantal andere scènes laten zien dat het communiceren in het dagelijks leven niet altijd meevalt. 

 

Humor op de vierkante millimeter voor liefhebbers. 

 

“DROOGMUKKEL V.” is tevens de 4e voorstelling uit hun trilogie “Trilogie”.  

 

Voorgaande stukken uit deze trilogie zijn “Kapucijners in tegenwind” (2010), “Bulthaar en andere hobby’s” (1962), “Bami per meter” (2016), “Oude Grieken aan de ouzo” (400 B.C.) en “Het dagboek van Pekedonia Klontjes” (1974-1979).  

 

De Rode Horde bouwt sinds mensenheugenis aan een oeuvre. Het heeft ze inmiddels de status van een van de meest onbekende theaterduo’s van het land heeft opgeleverd. Waar De Rode Horde ook komt, steevast missen de mensen die niet komen een unieke kans op een avondje echt lachen. 

 

Over de vorige voorstelling “NIJLPAARDVIEW” : 

 

“Goede timing, slimme grappen zonder plat of ingewikkeld te worden….” Joost de Jongh (programmeur Theater De Schelleboom Oosterhout) 

 

“…met tranen op de wangen genoten van de hilarische ‘NIJLPAARDVIEW’ “ (René Corten programmeur Pesthuyspodium Maastricht) 

 

“..een avondje ouderwets lachen!” Ester Bakker (Theater Karroessel Geleen). 

 

“…een van de best bewaarde komische theatergeheimen!” H. Leemhuis (Heerhugowaard) 

 

De Rode Horde bestaat uit: 

 

Harm-Jan Leemhuis en Paul Vermeulen 

Teksten en ideeën: De Rode Horde 

Techniek: Joep Nijveld 

Grafisch ontwerp en beeld: Maartje Jaquet 

Kap & Grimewerk: Ton Deuze 

 

Informatie: www.rodehorde.nl