UITVERKOCHT 

 

Amber Schoop studeerde in 2004 Cum Laude af aan theateropleiding Selma Susanna(THOPSS). Tijdens de opleiding heeft Amber zich ontwikkeld tot een veelzijdig uitvoerend Kleinkunstenaar met grote stem en uitstraling.In 2006 bracht het theater werk haar naar Duitsland, waar Amber nu woont in Berlijn. 

 

In Keulen speelde ze grote rollen in Musical-produkties als: o.a. We Will Rock You, Hair, Monty Pythons’s Spamalot en Hairspay.In 2011 wird Amber lead-zangeres in Friedrichstadt-Palast te Berlijn.Friedrichstadt-Palast is het oude DDR revue-theater met niet alleen grote historie, maar ook de grootste theaterpodium van de wereld. Er wordt zang, dans en acrobatiek gecombineerd met een hoog technische Bühne. Een begrip in Duitsland.Na 10 jaar wonen en werken in Duitsland, voelde Amber toch sterk de behoefte om weer kleinkunst te maken en spelen.Ze vroeg regisseuse Selma Susanna (Sanne Wallis de Vries, Liesbeth List, Richard Groenedijk) met haar een programma te maken, met als doel: spelen op duitse Kleinkunst-podia in Berlijn en heel Duitsland.Het resultaat daarvan is op navraag en uitzondering 1x in Nederland te zien. 

 

In deze One woman Show vraagt Amber zich af: waar hoor ik thuis? Een divers musicale reis met een lach een traan over het leven, de liefde, familie en natuurlijk de verschillen tussen Holland en Duitsland. Zuhause ist dort 'Wo das Herz schlägt'!