PLOINK is het eerste theaterprogramma van Mo Hopman, in de traditie van het aloude muzikaal cabaret, waarin de liedjes centraal staan. Die liedjes, geschreven en gecomponeerd door Mo zelf , stemmen afwisselend tot vrolijkheid en overpeinzen, in de categorie ‘het betere luisterlied’. De nummers zijn gearrangeerd door Clous van Mechelen, die Mo op de piano begeleidt.  

 

Mo Hopman startte als tekstdichter, waarbij hij zich met zijn liedteksten 2 maal winnaar mocht noemen van De avond van het nieuwe lied van het Amsterdams Kleinkunst Festival, in 2003 en 2011. Hij is bekend van de kinderboeken ‘Drakenwinkel’ en ‘Kinderopknapkapper’, boeken met geïllustreerde liedteksten van zijn hand en voorzien van een CD met zijn vertolking van die liedjes. De arrangementen van deze oudervriendelijke kinderliedjes werden verzorgd door, u snapt het al, Clous van Mechelen.Uit die eerdere samenwerking is PLOINK nu voortgekomen. 

 

Clous van Mechelen is een oude rot in het vak en al sinds mensenheugenis actief op radio en tv, in het theater en als jazzmuzikant. Hij speelde ooit Jantje Vos in de producties van Wim T. Schippers, schreef samen met Wim T. veel liedjes voor Sjef van Oekel, schreef liedjes voor Bert en Ernie en Vos & Vesuvia ‘Tataboulou’. Als pianobegeleider van Jan Blaaser schreef hij onder meer ‘Kom naar Amsterdam’ en ‘Mokum wat maak je me nou’. Hij componeerde de ‘Grolsch tune’ en was componist / producer van Tol Hansse, van de successen ‘Big City’ en ‘Achter de Rhododendron’. Zonder de saxofoon van Clous is geen jazzfeest of festival compleet.