BARTS BOEKENCLUB 

 

Barts BoekenClub is een nieuwe literaire, multimediale programmavoorstelling en wordt gepresenteerd door Bart Gielen - historicus en boekenfanaat.  

 

Tijdens deze laatste voorstelling van dit seizoen is Bart Chabot te gast om te praten over zijn nieuwste dichtbundel Bananenrepubliek. ‘Ik was klaar met de poëzie, maar de poëzie was nog niet klaar met mij’, aldus de dichter, schrijver, theatermaker en performer. Bart Chabot blijft een ongrijpbaar fenomeen. Is hij nu dichter, schrijver, theatermaker of performer? De verwarring over wat hij is, houdt aan, en hij zal de laatste zijn daar helderheid over te verschaffen. Gerrit Komrij wist er wel raad mee: ‘Menig dichter ziet zich geconfronteerd met zijn fragmentarische zelf, maar Chabot komt zichzelf tegen als een gedemonteerd kadaver.’ Een openhartig gesprek tussen Bart en Bart over nuchterheid, eindigheid, het pootje lichten van de dood en God als wegenwacht met José als zijn secretaresse. 

 

Afgelopen seizoen vond in Bart BoekenClub de Hebban Proza Pitch plaats, waarbij aan jong literair talent een podium werd geboden zijn/haar boek te promoten in de vorm van een elevator pitch. Via de site Hebban.nl kon men vervolgens stemmen op het beste prozapitch-filmpje. De winnaars van deze Hebban Proza Pitch zullen te gast zijn tijdens deze laatste voorstelling van Barts BoekenClub om te praten over hun werk en over het vak als (beginnend) schrijver. Aanwezig zijn in Sophia Drenth met haar fantasy novel Bloedwetten en Sander Meij met zijn dichtbundel Nieuw eiland. Een derde winnaar/winnares wordt pas op 23 mei bekend gemaakt. 

 

Muziek wordt ook tijdens deze laatste voorstelling verzorgd door muziektrio En Vrac met nummers geïnspireerd op de boeken van Bart Chabot en de werken van de Hebban Proza Pitch-winnaars.