BARTS BOEKENCLUB 

Een avond over macht, jaloezie en de strijd tegen onrecht 

 

Schrijfster Christine Otten is te gast naar aanleiding van haar nieuwste roman ‘We hadden liefde, we hadden wapens’. Het verhaal is waargebeurd en speelt zich af in Monroe, North Carolina, 1961. Robert F. Williams leidt geweldloze acties tegen de rassenscheiding in zijn stad. Als kort na elkaar zwarte vrouwen worden mishandeld door witte mannen en zwarte mannen worden vermoord door de Ku Klux Klan en de daders vrijuit gaan, roept Williams de zwarte bevolking op zich te bewapenen. Dat maakt hem tot doelwit: de KKK wil hem lynchen en de FBI verklaart hem tot staatsvijand nummer 1. ‘We hadden liefde, we hadden wapens’ is een wervelende roman over strijd tegen onrecht en opkomen voor het recht te mogen zijn wie je bent, ongeacht de consequenties. 

 

 

Christine Otten (1961) debuteerde in 1995 met Blauw metaal, dat werd genomineerd voor de Debutantenprijs. Met haar roman De laatste dichters uit 2004 brak ze door naar een groot publiek. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, en bewerkt tot een theatervoorstelling. Andere titels van haar zijn: Als Casablanca, In wonderland, Om adem te kunnen halen en Rafaël.  

 

 

Herman Koch komt praten over zijn nieuwste roman De greppel. Een verhaal over macht, jaloezie en is geestig en verontrustend. 

 

Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met een van zijn wethouders. En nog wel met die oerdegelijke wethouder die zich inzet voor het milieu. Niet veel later beweert een journaliste dat de burgemeester betrokken is geweest bij het toetakelen van een agent tijdens een Vietnam-betoging. Dan staat opeens zijn vierennegentigjarige vader op de stoep: hij en zijn vrouw willen samen euthanasie plegen. ‘De greppel’ laat zien hoe een ogenschijnlijk stabiele man in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens. Of ziet Robert Walter de dingen juist voor het eerst echt helder?  

 

 

Herman Koch (1953) was bekend als televisiemaker (Jiskefet) en is inmiddels wereldberoemd geworden met Het diner. Die roman werd verkocht aan achtenveertig landen en stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. De Amerikaanse verfilming, The Dinner, gaat in 2017 in première. Daarnaast is Koch schrijver van het Boekenweekgeschenk 2017.  

 

Boekverkoop van alle genoemde schrijvers is geregeld door Peter Jansen van Antiquariaat ‘De Vertraagde Tijd’. Voorkennis van schrijver en werk is dus helemaal niet nodig.  

 

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl