extra voorstelling: Amsterdam-Parijs – heen en weer 

Thérèse Steinmetz, Philippe Elan en Nico van der Linden 

 

Van Brel tot Shaffy en wat zij verder nog tegen­komen op hun muzikale reis 

 

De in Amsterdam wonende Franse zanger Philippe Elan wordt alom geprezen voor zijn fraaie, warme stem en zijn vurige emotionele voordracht. Kort nadat hij zich in Nederland gevestigd had behaalde hij de eerste prijs op het concours van de Alliance Française en was zijn eerste in Nederland uitgebrachte album meteen goed voor een Edison. Inmiddels heeft hij tien succesvolle albums op zijn naam staan en talloze tv- en theater-optredens, zoals de tournee met Cor Bakker en Louis van Dijk die meerdere seizoenen lang een groot succes was en, meer recent, het sfeervolle theater­concert met de mooiste Franse liedjes; Vive La France. 

 

Thérèse Steinmetz was in de jaren ’70 tot ’90 niet weg te denken van de Nederlandse beeldbuis. Eigen shows, musicals, eurovisie- en intervisie songfestivals, tv-uitzendingen van haar theaterconcerten met het Trio Nico van der Linden of met het Roemeense ensemble van Andrei Serban waren veelvuldig te zien en te horen. Haar internationale, exotisch getinte repertoire in vele talen, heeft haar vele buitenlandse tournees en tv-optredens bezorgd. Thérèse woont en werkt alweer meer dan vijftien jaar in het geboorteland van haar grootmoeder, Frankrijk. 

 

De staat van dienst van Nico van der Linden als pianist, componist, arrangeur en orkestleider is schier oneindig. Hij is niet alleen een groot musicus, maar tevens een bijzondere toneelpersoonlijkheid met een uniek gevoel voor humor. Zijn muzikale veelzijdigheid maakt dat het altijd weer een feest is om zijn spran­kelend pianospel te beluisteren. 

 

Drie artiesten, met een gedeelde passie voor het Franse chanson, samen in één programma. Amsterdam-Parijs – heen en weer is een concert waar het muziek- en zangplezier vanaf spat, en ook het Nederlandse poëtische lied zal niet worden vergeten.