Barts Boekenclub  

Bart Gielen ontvangt (in ieder geval) Arthur Japin 

 

Schrijver Arthur Japin is te gast om te praten over zijn nieuwste, op historische feiten gebaseerde, roman Kolja. Hij is een doofstomme jongen van hoge komaf, die onder de hoede van Modest Tsjaikovski wordt geplaatst, de broer van de grote 19de-eeuwse componist Pjotr Iljitsj. Tussen de Tsjaikovski's en de jongen groeit al gauw een innige band, versterkt door het feit dat ze alle drie homoseksueel zijn; in het Rusland van de 19de eeuw zijn ze nooit veilig. Wanneer de beroemde componist onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja direct aan de officiële doodsoorzaak… 

 

Arthur Japin (1956) schrijft (historische) romans en verhalen, filmscenario's en toneelstukken. Bekende werken van hem zijn: Een schitterend gebrek (Libris Literatuurprijs) 

 

De overgave (NS Publieksprijs), Vazlav en De Gevleugelde. 

 

Verder op deze avond live muziek en de BBC Proza Pitch: hét podium voor jong literair talent. Er is boekverkoop (voorkennis van schrijvers en werk is niet nodig). 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl