Barts Boekenclub  

Een avond over Halszaak & Ivanka Trump. Bart Gielen o.a Boris Dittrich en Anna van den Breemen 

 

Boris Dittrich is te gast naar aanleiding van zijn nieuwste boek, de spannende en actuele thriller Halszaak. Voor een juwelierszaak in de P.C. Hooftstraat houdt de politie een zwerver aan op verdenking van diefstal. Hij verzet zich hevig en een van de agenten gebruikt een nek-klem, waarna de man in coma raakt. Wanneer vervolgens de zwerver in zijn ziekenhuisbed wordt vermoord, heeft rechercheur Maya Oliphant plotseling een moordonderzoek onder handen. In gesprek met Boris Dittrich over rechterlijk falen, Amsterdam en homo-emancipatie. 

 

Boris O. Dittrich werkte als advocaat in Amsterdam, als rechter in Alkmaar en was jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, in New York en Berlijn. Eerder publiceerde Dittrich de thrillers Moord en brand en De waarheid liegen, die enthousiast werden ontvangen. 

 

Anna van den Breemer vertelt over haar biografie Ivanka. De echte first Lady. Wie de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten echt wil leren kennen, moet beginnen bij zijn lievelingsdochter Ivanka Trump. Zij is de enige vrouw naar wie Donald Trump echt luistert. Voor velen is de vijfendertig jarige blondine de betere versie is van haar vader. Beiden hebben een snoeihard zakelijk instinct, maar waar Trump lomp is, blijft Ivanka altijd charmant. Haar persoonlijkheid blijft echter voor iedereen een raadsel. 

 

Anna van den Breemer studeerde Liberal Art and Sciences aan de Universiteit Utrecht en volgde een master Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt momenteel als journalist bij De Volkskrant. 

 

Verder op deze avond live muziek en de BBC Proza Pitch: hét podium voor jong literair talent. Er is boekverkoop (voorkennis van schrijvers en werk is niet nodig). 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl