Barts Boekenclub  

Bart Gielen ontvangt – in ieder geval - Auke Hulst (Motel Songs) 

 

Te gast op deze speciale BoekenWeek-editie van Barts BoekenClub is Auke Hulst naar aanleiding van zijn nieuwste boek ‘Motel songs’. Het is een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. Met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur reed Auke Hulst in 2016 van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust; een coast-to-coastroadtrip dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden zoals F. Scott Fitzgerald, Jeff Buckley, Ernest Hemingway en Prince. ‘Motel songs’ gaat vergezeld van het gelijknamige album, dat Hulst onderweg schreef en opnam in motel- en hotelkamers. Enkele van deze nummers zal hij live spelen. 

 

Auke Hulst (1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd daar – ‘in een Pippi Langkous-huis in een bos’ – stond model voor zijn succesvolle roman Kinderen van het Ruige Land (2012). Zijn roman ‘En ik herinner me Titus Broederland’ ontving de Harland Awards Romanprijs en stond op de longlist van zowel de Libris Literatuurprijs als de ECI Literatuurprijs. Daarnaast is Auke is muzikant, literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en De Standaard. 

 

Verder op deze avond de BBC Proza Pitch: hét podium voor jong literair talent. Er is boekverkoop (voorkennis van schrijvers en werk is niet nodig). 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl