Barts Boekenclub 

 

Met als hoofdgasten Jan Brokken en Martine de Jong 

 

NB: Saskia Noort zou in eerste instantie te gast zijn op 30 januari, maar bleek uiteindelijk verhinderd. Saskia Noort is op 27 maart echter aanwezig in Barts BoekenClub om te praten over haar roman Stromboli. Meer info volgt. 

 

Schrijver en journalist Jan Brokken is te gast naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘De rechtvaardigen’. Hierin vertelt hij het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal van Jan Zwartendijk. Als Nederlandse consul in Litouwen bedacht hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een gewaagd als ingenieus plan om gevluchte Poolse joden te redden uit de handen van de nazi’s. Door middel van een uitreisvisum naar Curaçao wisten duizenden de oorlog te overleven. 

 

Martine de Jong vertelt over haar nieuwe roman ‘De aanloopman’. Het verhaal gaat over Johanna. Als vijftiger woont zij moederziel alleen op het Groningse platteland. Totdat opeens de onbekende Kasper aanklopt. Hem binnenlaten heeft vérstrekkende gevolgen. De aanloopman gaat over het oplossingsvermogen van mensen die in complexe en problematische situaties terechtkomen. En dat allemaal in een magisch-realistisch omgeving vol mysterieuze insecten, waarbij een duistere rol is weggelegd voor de aardgasbel. 

 

Er is live muziek door de BBC Huisband EN VRAC en de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. Met deze keer: Robert van Oirschot (Droog) 

 

Barts Boekenclub 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers en wetenschappers over hun (nieuwste) werk. BBC is laagdrempelig en ook leuk als je niet van lezen houdt. Na afloop is er boekverkoop en meet & greet met de schrijvers in de foyer.