BARTS BOEKENCLUB 

 

Barts BoekenClub is een nieuwe literaire, multimediale programmavoorstelling en wordt gepresenteerd door Bart Gielen - historicus en boekenfanaat.  

 

Een Amsterdamse avond Barts BoekenClub met Maarten Spanjer & Walter van den Berg. En met muziek van trio En Vrac 

 

Maarten Spanjer  

 

Maarten Spanjer komt praten over zijn nieuwste verhalenbundel ‘Spanjer in stukken’. Het is een bundeling van zijn meest markante verhalen van de afgelopen dertig jaar, inclusief niet eerder gepubliceerde verhalen. Voor Spanjer-fans van het eerste uur en ook voor alle liefhebbers van tragikomische verhalen.  

 

Maarten Spanjer (1952) is schrijver, acteur en presentator. Spanjer presenteerde het programma Taxi en speelde onder andere in de films ‘Spetters’ en ‘De Kameleon’ en de televisieserie ‘In voor en tegenspoed’. Hij debuteerde in 1986 met zijn bundel ‘Eigen schuld’ en is daarna nooit meer met schrijven gestopt. Zijn schrijftalent en oog voor dagelijkse situaties levert keer op keer een hilarisch en ontroerend resultaat op. Van zijn hand verschenen meerdere verhalenbundels.  

 

Walter van den Berg 

 

Van den Berg is te gast om te praten over veelgeprezen roman ‘Schuld’ die door het DWDD-boekenpanel terecht is uitgeroepen tot Boek van de Maand.  

 

In ‘Schuld’, de vierde roman van Van den Berg, maakt Kevin gejatte laptops schoon. Vieze filmpjes die hij vindt zet hij online en de vrouwen uit de filmpjes belt hij op. Hij zoekt bewijs dat zijn moeder niet de enige slechte vrouw op de wereld is. Zijn vader, ‘Zingende Ron’, komt net uit de bak en trekt in bij Sandra. Dat is geen liefde, dat is een afspraak. Ron heeft iets voor haar gedaan en zij doet nu iets voor hem terug. Welkom in het universum van Walter van den Berg: de harde wereld van Amsterdam Nieuw-West. Waar mannen hangen in snackbars, rijden in Nissan Sunny's en lopen op badslippers - en hun vrouw slaan.  

 

Walter van den Berg (1970, Amstelveen) is schrijver. Hij heeft vier romans geschreven. De eerste drie romans werden uitgegeven bij de Bezige Bij, voor de vierde is hij overgestapt naar Das Mag. Om geld te verdienen werkt hij als freelance webredacteur. Hij heeft plezier in zijn werk. Hij heeft een vrouw en een hond, en hij woont in Amsterdam.