Joki speelt “Naakt!” UITVERKOCHT 

 

Joki pelt in deze voorstelling de lagen van haar verleden af en gaat op zoek naar de naakte waarheid. Thema’s als, depressie, jeugdtrauma’s, verslaving en de overgang schuwt zij niet. Zij geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot op het podium. Niet om te choqueren of als erotische diva, nee, als een ontluikend nieuw begin kruipend uit het ei om de vrouw die ze geworden is in al haar onvolmaaktheden te tonen. Met ‘Naakt’ vertelt Joki op een ontroerende, openhartige en voor haar kenmerkend schaamteloze wijze over haar persoonlijke - en tegelijkertijd universele - ervaringen.  

 

Voor Joki Beerendonk (1965) is het als kind al duidelijk: zij wil mensen vermaken. Na de middelbare school wint ze een talentenjacht en gaat het land in. Ze schrijft liedjes en luistert feesten op met haar optredens als Jordanese toiletjuffrouw of seventies chick en alles wat daar tussen zit. Joki is autodidact.  

 

Er valt heel wat te lachen bij Joki, maar ondertussen gaat het wel steeds ergens over. Zij wisselt het inhoudelijke verhaal af met mooie, lieve liedjes waarin authenticiteit en kwetsbaarheid samen gaan.  

 

Joki maakt met enorme passie en energie theater en maakt de verwachting van een sfeervolle theatervoorstelling helemaal waar.