Barts Boekenclub  

 

Een grootse afsluiting van het vierde BBC-seizoen met o.a. Jan van Aken, Jo Simons en Annejet van der Zijl 

 

Rijkdom bezit diegene die zich veel herinnert. Hierover gaat ‘De Ommegang’, de inmiddels zevende historische roman van meesterschrijver Jan van Aken. Hierin vertelt hij het avontuurlijke verhaal van de ambitieuze heelmeester en architect Isidorus van Rillington die elk opgedane kennis kan opslaan in zijn geheugen. Als hij in de vroege lente van 1415 een ontmoeting heeft, verandert zijn leven totaal. Isidorus besluit met zijn kennis en inzichten naar Konstanz te reizen waar op dat moment de groten der aarde bijeen zijn gekomen om de christelijke wereld van de ondergang te redden. In gesprek met ‘de Umberto Eco van de Lage Landen’ over de fascinerende en bloedige periode tijdens de Late Middeleeuwen en over de kracht van ons geheugen. 

 

Een extra toegift op de Spannende Boeken Weken! Schrijversduo Annejet van der Zijl en Jo Simons zijn te gast om te praten over ‘De val van Annika S.’ Het is hun eerste gezamenlijke fictieproject en het eerste deel van een vijfluik van spannende romans. De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar collega's en schoonfamilie te ontkomen slaat ze op de vlucht en reist ze naar Bergen aan Zee, naar het vakantiepark waar ze met haar grootouders vaak kwam. Daar probeert ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar al snel wordt duidelijk dat ze het verleden niet kan ontlopen. En niet alleen het hare... 

 

Verder op deze avond: live muziek én de BBC Proza Pitch, met dit keer Paul Christiaan Smis (Historische verhalen). Er is boekverkoop (voorkennis is niet nodig!) en nazit met borrel en mogelijkheid tot signeren. 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl