‘Geluk is een herinnering’ - een uniek en persoonlijk literair optreden van Maarten Spanjer 

 

Op deze avond neemt Maarten Spanjer u mee op een nostalgische trip naar zijn jeugdjaren in Amsterdam. Aan bod komen grootse historische gebeurtenissen zoals de naweeën van de oorlog en de inval van de Russen in Tsjechoslowakije, maar ook fenomenen als de verplichte dienstkeuring, de buurtmongool en indiaan Klukkluk uit Pipo de clown. Denkt u niet aan een verhandeling dat vroeger alles beter was, want een heleboel dingen waren juist slechter. Maar toch zou men haast terugverlangen naar die tijd. Want als geen ander is Spanjer namelijk in staat om zijn memorabele momenten op authentieke en humoristische wijze, soms afgewisseld met een vleugje melancholie, in woorden te gieten. Tussen zijn verhalen door zal historicus en presentator Bart Gielen in gesprek gaan met Spanjer over het schrijverschap en over de tijd waarin zich alles afspeelde. Deze gesprekken zullen worden afgewisseld met authentieke afbeeldingen en filmfragmenten. Verder is er live muziek die geheel aansluit bij de tijd van toen. Geniet van een ouderwetse topavond in het meest intieme theater van Amsterdam. 

 

Maarten Spanjer (1952) werd als acteur vooral bekend met het televisieprogramma Taxi. Hij had toen al enkele boeken op zijn naam. De laatste jaren heeft hij zich steeds meer toegelegd op het schrijven. Zijn laatste boek heette ‘Spanjer in stukken’. 

 

Bart Gielen (1978) is als historicus verbonden aan de HvA en is presentator van onder meer Barts BoekenClub, de eigenzinnige en eigentijdse literaire talkshow in Het Betty Asfalt Complex.