Barts Boekenclub  

Op woensdagavond 26 september start Barts BoekenClub met het vijfde seizoen.  

 

Tijdens de opening van dit literaire lustrum is schrijver Mano Bouzamour te gast naar aanleiding van zijn nieuwe roman, de langverwachte opvolger van het bestsellerdebuut ' De belofte van Pisa ' . In ' Bestsellerboy ' vertelt hij het verhaal van Mohamed Zebbi die maar één droom heeft: de literaire wereld bestormen. Wanneer zijn debuutroman ' Mohamed, de proleet ' verschijnt, is zijn naam in één klap gevestigd. Maar de prijs die hij ervoor betaalt is hoog. In gesprek met Mano Bouzamour over de gevolgen van literaire roem, vriendschap en eenzaamheid, hedendaagse truttigheid en over zijn grote liefde, Amsterdam.  

 

Journaliste en econome Annegreet van Bergen laat zien hoe sterk de naoorlogse groei het dagelijkse leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. Met haar boek 'Het goede leven’, de opvolger van haar succesvolle ‘Gouden Jaren’, vertelt zij met rake observaties over een tijd waarin men nog maanden moest wachten voor een telefoonaansluiting, kinderen sigarenbandjes spaarden en vrouwen nog ontslagen werden als ze gingen trouwen. Voor sommigen een feest der herkenning; voor anderen een onherkenbare wereld. 

 

Tijdens de avond zal chanteur Philippe Elan verschillende nummers uit zijn Franse repertoire zingen. Daarnaast is er de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor jong literair talent, met dit keer: Anne-Goaitske Breteler (De traanjagers) en Jocelyn Vreugedehill (Middagzwemmers) 

 

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van Paul Haenen, Dammie van Geest en historicus en presentator Bart Gielen. 

Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, laagdrempelig, dynamisch en biedt tevens een podium voor jonge schrijvers. Na het programma is er in het theatercafé van Het Betty Asfalt Complex de gelegenheid om na te praten, de schrijvers te ontmoeten en hun werk aan te schaffen. Tijdens de voorstelling is er boekverkoop, verzorgd door Peter Jansen. Voorkennis van de auteurs en hun werk is dus helemaal niet nodig! 

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl