Barts BoekenClub  

ontvangt Marita Mathijsen en Maarten van Rossem 

 

Op deze avond is emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde Marita Mathijsen te gast naar aanleiding van haar omvangrijke biografie ‘Jacob van Lennep. Een bezielde schavuit’. Jacob van Lennep (1802-1868) was gangmaker, spotter, uitgever, advocaat, productieve schrijver, vrouwenliefhebber en een groots visionair: zo dankt Amsterdam de waterleiding aan hem en was hij betrokken bij de plannen voor het Amstel Hotel en het Rijksmuseum. In gesprek over deze getalenteerde en veelzijdige man die de moed had onconventioneel te zijn in een tijd waarin dat niet gangbaar was. 

 

Historicus en eveneens emeritus hoogleraar Maarten van Rossem geeft zijn kijk op ‘Wat is geluk?’ Er zijn tijdschriften die geheel gericht zijn op beleving van geluk en er wordt omvangrijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de samenstellende delen van geluk. Desondanks schijnt niemand precies te weten wat geluk is. Wat is geluk? is een persoonlijk getinte zoektocht, waarin Maarten van Rossem eveneens reflecteert op zijn eigen leven. 

 

Er is live muziek en de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

 

Barts Boekenclub 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk