Barts BoekenClub 

 

Met als gasten Arthur Japin en Saskia Noort (e.v.a.) 

 

Meesterverteller Arthur Japin is te gast naar aanleiding van zijn nieuwe roman ‘Kolja’. Kolja is acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Vele jaren reizen ze met de jongen door Europa en bevrijden hem uit zijn isolement. Wanneer de beroemde componist onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja direct aan de officiële doodsoorzaak. Hij heeft drie dagen - tot de staatsbegrafenis - om de waarheid te achterhalen. Arthur Japin is de auteur van o.a. de romans De zwarte met het witte hart, Een schitterend gebrek en Vaslav. Voor zijn roman Kolja baseerde hij zich op historische feiten. 

 

Bestsellerauteur Saskia Noort vertelt over haar roman Stromboli. Het verhaal gaat over een succesvolle schrijfster die na haar gestrande huwelijk besluit in retraite te gaan bij een goeroe. Maar het verleden laat haar daar niet met rust... Stromboli is geïnspireerd door gebeurtenissen uit haar eigen leven. Saskia Noort ging bij het schrijven terug naar haar eigen pijn. In gesprek over de Fuck It-retreat, #Metoo, wraak, jaloezie en eenden… 

 

Chanteur Philippe Elan speelt samen met het Amstel Quartet diverse nummers van hun nieuwe EP. Verder is er de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

 

Barts Boekenclub 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.