Marjolijn van Kooten speelt gratis psychiatrisch cabaret op Blue Monday 

 

Op Blue Monday, wereldwijd de meeste depressieve dag van het jaar, speelt cabaretier Marjolijn van Kooten een GRATIS compilatie van haar psychiatrische cabaretvoorstellingen speciaal voor mensen mét een depressie en zonder geld voor het theater. Aanvang is 19.00 uur en de voorstelling duurt ongeveer een uur. 

 

U dient € 5,- te betalen bij het reserveren van plaatsen. Deze € 5,- ontvangt u na afloop van de voorstelling in het theater weer terug. 

 

Zware angststoornis en depressies  

Marjolijn van Kooten leed zelf jarenlang aan een zware angststoornis en ontdekte in therapie haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Psychiatrisch cabaret Marjolijn trok eerder samen met Bram Bakker twee seizoenen langs de theaters met de succesvolle voorstelling ‘Geen paniek’ die ging over angst en depressie en als doel had het taboe hierop te doorbreken. Marjolijn heeft met haar psychiatrisch cabaret een heel nieuwe doelgroep aangeboord. Inmiddels tourt ze solo met de vervolgvoorstelling ‘Ik zie de bui al hangen’ langs de theaters en wederom met succes! Marjolijn zingt in haar shows ontroerende liedjes over haar leven als schijtluis en vertelt met zelfspot op hilarische wijze over depressie, suïcidegedachten en de angst voor een terugval. Het taboe hierop doorbreekt ze met een groot gevoel voor humor en troost. 

 

Dit is een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen. U knapt er echt van op