foto: R.N. van Vliet 

Philippe Elan & het Amstel Quartet - Manège à trois  

Vinyl Release Concert  

Met speciale gast: Thérèse Steinmetz 

 

Het Amstel Quartet en Philippe Elan keren terug in het Betty Asfalt Complex, met zowel golden oldies als nieuwe parels uit Frankrijk en Nederland. De mooiste chansons van Jacques Brel, Charles Aznavour, Edith Piaf, Ramses Shaffy, France Gall en vele anderen; een ongekende combinatie! 

 

Laat u meeslepen door ontroerende Franse en Nederlandse verhalen, met zanger Philippe Elan als toonbeeld voor het Franse chanson. Over het in 2015 verschenen album Sax avec Elan van Philippe en het Amstel Quartet schreef de pers al: ‘Dit saxofoonkwartet is balsem voor de ziel. [...] Piafs La Vie en Rose is een openbaring, de arrangementen en Elans klassieke voordracht vormen een gelukkig huwelijk.” 

 

Zo kwam het dat, enkele jaren geleden, niemand minder dan Thérèse Steinmetz - een van de voornaamste Nederlandse vocalisten uit de jaren 60, 70 en 80 - tijdens een optreden van Philippe en het Amstel Quartet zodanig geïnspireerd raakte dat ze samen met Philippe besloot om Nederlandse en Franse duetten uit te voeren. Het resulteerde in hun gezamenlijke album Amsterdam, Paris dat in 2016 werd uitgebracht. 

 

Een samenwerking van Thérèse, Philippe en het Amstel Quartet was dan ook een logisch gevolg. Met hun nieuwste album Manège à trois, wat deze avond in Betty Asfalt Complex wordt gepresenteerd, lijkt de cirkel helemaal rond. 

 

Dit concert heeft geen pauze. Na afloop is er gelegenheid om de artiesten in de foyer van het Betty Asfalt Complex te ontmoeten.