Barts Boekenclub  

Op woensdagavond 25 september start het zesde seizoen van Barts BoekenClub!  

 

Schrijfster en journalist Anne-Gine Goemans, bekend van de bestseller Honolulu King, is op deze openingsavond te gast om te praten over haar nieuwe roman Holy Trientje. Het is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse non Megan Rice. Zij wist op zesentachtig jarige leeftijd, met slechts een bijbel en een betonschaar, het grootste en nucleaire complex ter wereld wist binnen te dringen. Het doel: een wereld zonder kernwapens. 

 

Schrijver en acteur Maarten Spanjer vertelt over zijn nieuwe boek Geluk is een herinnering. Aan de hand van korte literaire verhalen blikt hij terug op zijn jeugd in de jaren vijftig en zestig, met als voornaamste decor: Amsterdam-Oost. Als geen ander weet Spanjer zijn memorabele momenten op authentieke en humoristische wijze, soms afgewisseld met een vleugje melancholie, in woorden te gieten.  

 

Verder op deze avond: de BBC-Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. Jacobine van den Hoekpromoot haar debuut Zondebok. Daarnaast live muziek van de BBC-huisband En Vrac. Na afloop en tijdens de pauze is er boekverkoop door Peter Jansen en meet & greet met de schrijvers in de foyer.  

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk. Na afloop is er nazit in de foyer en boekverkoop door Peter Jansen. 

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl