Barts Boekenclub  

Een nieuwe Barts BoekenClub met uiteenlopende gasten en verrassende onderwerpen  

 

Verouderingsarts David van Bodegom vertelt over zijn nieuwe boek Het geheim van de schildpad. Geen mens leefde ooit langer dan 122 jaar, maar schildpadden worden met gemak dubbel zo oud. Wat is hun geheim? In Het geheim van de schildpad onderzoekt David van Bodegom de biologie van lang leven. Aan de hand van fascinerende voorbeelden uit het dierenrijk, gecombineerd met de laatste wetenschappelijke inzichten uit het verouderingsonderzoek, leren we onze eigen veroudering beter begrijpen.  

 

Gevierd schrijfster Maartje Wortel is te gast om te praten over haar nieuwe roman Dennie is een star. Op de Rietveld Academie kreeg zij les van Wim Brands die tijdens een van de eerste lessen aangaf nooit over je kat te schrijven. ‘Of over welke kat dan ook.’ Dennie is een staris een hilarische, confronterende, onnavolgbare speurtocht naar wat het betekent om mens te zijn, wat tijd is, en wat liefde inhoudt. Met in de hoofdrol: de vaalrode kat Dennie.  

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl