Eeuw van de Amateur LIVE  

 

DE VOORSTELLING GAAT GEWOON DOOR!  

( er zijn ca 80 menzen aanwezig ) 

 

De Eeuw van de Amateur gaat de theaters in! Botte en Ype, de Bert en Ernie van de Nederlandse podcast, gaan met keukentafel en al de zalen in om hun aanstekelijke en licht-neurotische blik op het leven rechtstreeks met de mensheid te delen. 

 

Op het podium vertellen Botte en Ype het verhaal achter de podcast. Ze buigen zich over prozaïsche levenskwesties en diepzinnige trivialiteiten. Ze beantwoorden vragen van theezakjes, laten voor eens en altijd zien hoe je succes uitstraalt op social media en nemen je mee in een wereld waarin schaamte en onzekerheid hand in hand gaan met humor en schoonheid. 

 

De Eeuw de Amateur is de podcast over ALLES en met meer dan honderdduizend downloads per maand een van de populairste podcasts van Nederland. In september 2018 ontving de Eeuw van de Amateur de BNR Dutch Podcast Award uit handen van Harm Edens en Giel Beelen.  

 

De hosts  

 

Botte Jellema is podcastmaker, radiomaker en journalist. Hij maakt radiodocumentaires en levert bijdragen aan diverse radioprogramma’s van de NPO en VPRO. Hij is als host en producent betrokken bij verschillende podcasts. Kenners noemen hem de podcastkoning van Nederland.  

 

Ype Driessen is fotostripmaker. Al twaalf jaar maakt hij autobiografische fotostrips voor zijn website fotostrips.nl. Hij publiceert o.a. in Het Parool, Onze Taal en New Scientist. Ypes fotostrips werden gebundeld in meer dan 15 boeken, waarvan er twee vertaald werden in het Frans. In het voorjaar van 2020 verschijnt zijn langverwachte fotoroman. 

 

Luisteraars over De Eeuw van de Amateur 

 

Mijn favoriete podcast <3 Leuke gesprekken over zowel luchtige als serieuze onderwerpen. 

 

Botte en Ype zijn vaak bescheiden maar 100% geweldig.  

 

De Eeuw is echt mijn lievelingspodcast. Ik heb al meerdere truien gebreid terwijl ik naar Botte, Ype en soms een gast luister.  

 

Heerlijk verdwalende gesprekken en verhalen, goed vermaak in de trein, op de fiets, tijdens het schoonmaken, ben vaak hardop aan het lachen.