Liefde & sex in de tweede helft van je leven - Dr. Rob en Ineke 

 

Dr. Rob en Ineke in een openhartig gesprek over liefde en seks in de tweede helft van je leven. 

 

Actrice Ineke Swanevelt en dokter Rob Schipper schreven allebei een boek over liefde en seks op latere leeftijd. Beiden zijn ervaringsdeskundigen op hun eigen gebied. Rob heeft de kennis, Ineke de praktijk, de liefde die haar nog onverwacht overkwam.  

Ineke en Rob hebben een missie: de schaamte en het taboe rond seks en liefde op oudere leeftijd doorbreken. Ze doen dat gedreven en met humor. Ineke geeft haar visie op ‘de Schijf van 5 voor geluk’. Rob zijn visie over ‘de beste seks heb je pas ná je vijftigste, maar daar moet je wel wat voor doen’! 

Hun beider boeken vormen het uitgangspunt om hun ideeën over liefde en seks met elkaar en het publiek te delen.  

Ineke Swanevelt - Laatste lente 

Ineke Swanevelt en Peter Muller, pseudoniem A L. Snijders, de bekende schrijver van het zkv, ontmoeten elkaar als zij 75 is en hij 81. Ze vallen als een blok voor elkaar. Al gauw besluiten ze voor altijd bij elkaar te blijven, trouwen datzelfde jaar. Ze wonen in zijn boerderij in de bossen van de Achterhoek. 

 

In haar boek Laatste lente beschrijft Ineke hun dagelijks leven. Ze las de tekst voor aan haar man, hij moedigde haar aan vooral openhartig te zijn over hun liefde. 'Zelfcensuur is uit den boze.’ zei hij. Ineke vertelt over hun twee jaren vol passie en plezier tot zijn plotselinge dood door een hartstilstand.  

Rob Schipper – De Beste Seks heb je na je 50ste 

Rob Schipper, uroloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch merkte in zijn praktijk dat kennis over seks bij veel ouderen ontbreekt. Daarom schreef hij 'De beste seks heb je na je 50ste': een voorlichtingsboek over seks op latere leeftijd. Hij legt uit hoe er vroeger over seks werd gedacht, wat seks met je lichaam en geest doet, en hoe je om kunt gaan met de fysieke ongemakken die horen bij het ouder worden. 

Wist u dat seks de kans op hart- en vaatziekten, incontinentie en dementie verlaagt? En het is nog goed voor je relatie ook. Maar wat betekent chemotherapie voor je seksleven? En wat als je ‘m niet meer omhoog krijgt? Dokter Schipper bespreekt de onderwerpen vanuit zijn jarenlange ervaring aan de operatietafel en voorbeelden uit zijn spreekkamer. Zijn boek geeft serieuze informatie, maar is ook met een knipoog geschreven. Seks is niet alleen iets voor jonge mensen; ook na je vijftigste kan je ervan genieten.