De Opera Sessions van Calmer Roos - Der FREISCHUTZ 

De Romantiek of Der Freischütz 

 

Het is bijzonder en zeldzaam: sommige kunstenaars zijn gedurende een korte periode geniaal. Tweehonderd jaar geleden componeerde Carl Maria von Weber Der Freischütz. In die jaren veranderde hij in een genie met het niveau van Bach en Beethoven. Daarvoor en daarna was hij gewoon een goede componist. Wat bracht hem tot zulke grote hoogten? 

Alles aan Der Freischütz is anders en eigen, de klank is een wereld op zichzelf. De impact van dit verhaal was zo groot, dat we er in de aankondiging van deze nieuwe aflevering van Operasessions nauwelijks grappen over durven te maken. Met Der Freischutz begon De Romantiek. 

 

Diep in het Duitse Woud, was er eens koor van jagers en boeren die hun gezamenlijk afkeer van de elites ontdekten, hun gezamenlijk beleefde eigenwaarde, de kracht van het irrationele denken. De impact van dit verhaal was enorm, want ze leefden nog lang. Hier begint het sprookje van de identiteitspolitiek. 

 

Opera Sessions zijn ontroerende en hilarische verhalen met live muziek, audio fragmenten, scènes en standup-theatercollege. Met Calmer Roos achter de piano en op het toneel.