BEN JE BEZOPEN? - Fimme Bakker 

 

 

"Je kunt ook eerst verslaafd raken, en pas daarna cabaretier worden’ grapt hij er zelf over. Fimme Bakker (1994) was nog jong toen hij verslaafd raakte. En pas na een verblijf in een kliniek vond hij met vallen en opstaan de weg omhoog. 

In ‘Ben je bezopen?’ vertelt Fimme zijn persoonlijke verhaal, en deelt hij veel kennis en inzichten die hij verkreeg in de afgelopen jaren. Er komen veel uiteenlopende onderwerpen aan bod, zoals de aandacht die besteed zou moeten worden aan de dierbaren van een verslaafde en het belang van goede nazorg na verblijf in een kliniek. Zowel voor jongeren als ouders bevat het boek veel wijsheden. 

 

Dat zijn vader Bram als psychiater gespecialiseerd was in verslaving kan in dit verhaal geen toeval zijn. Zoals de afwezigheid van diezelfde vader in het ontstaan van zijn verslaving een belangrijke rol speelt. Bram schreef het nawoord bij dit boek. 

 

Fimme leerde als chauffeur van een bekende cabaretier, die ook worstelde met drank en drugs, het theater van binnenuit kennen. En zo vond hij zijn professionele passie, die hem leidde naar een opleiding aan de Koningstheateracademie. En hij heeft talent: in 2023 won Fimme het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) en trad daarmee in de voetsporen van grote namen als Jochem Myjer en Theo Maassen.”