De Nationale Avond van de Woordgrap - Paaseditie 

 

Door velen gemaakt, door velen gehaat: de woordgrap vergalt het leven van vele mensen. Tijdens de jaarlijkse Nationale Avond van de Woordgrap, dit keer een Paaseditie, geven Michiel Eijsbouts en Victor Mastboom een historisch en hysterisch inkijkje in de ontwrichtende werking van deze bijzondere vorm van humor. Hierbij komen alle geledingen van de maatschappij aan bod, met meer dan 132 praktijkgevallen uit de actualiteit, literatuur, bekende Nederlanders, filosofie, groente en fruit. Het publiek heeft een grote inbreng in het verloop van de avond en mag woordgrappen aandragen die ritueel worden geshredderd. Zou het de Stante Pede Woordgrappenmakker Man ook dit jaar lukken om live een woordgrap te maken? Ontdek het zelf tijdens deze voorstelling die u een jaar lang geneest van koddige gebbetjes en talige plaisanterietjes.  

 

Over de makers: 

Michiel Eijsbouts is presentator, podcastmaker en schrijver. Zo tourt hij door het land met De Speld Live, maakt hij furore met zijn podcast Watizzut en bezet hij boekenkastplankjes met zijn bestsellers Het Humor Handboek, IJsvrij en Dat zei mijn vrouw vannacht ook al. 

 

Victor Mastboom is tv-maker en schrijver. Hij vraagt naar fijne weetjes in de quiz Ik weet er alles van!, maakte Media Inside en publiceerde onder andere Koning van de Koffieautomaat - een succesvolle carrière dankzij humor.