Rauwe trekt partij! - theatergroep Rauwe Vitrage 

 

Democratie in de dagelijkse praktijk. Een voorstelling over wat er gebeurt als je die toepast. Of loslaat.  

 

"Volgens het reglement dient de secretaris de stemmen te noteren, niet de voorzitter." "Daar moeten we dan eerst over stemmen."  

 

Twee hoeraatjes voor de democratie. Voor de meeste stemmen gelden. De helft plus een. Inspraak en het heilige gelijk van de meerderheid. Wandelgangen, macht en vliegen afvangen. Of is het Utopia: je gelijk halen door gewoon hard te schreeuwen? Gekonkel in de slaapkamer, liefde en seks als smeermiddel. Bondjes maken. Macht, roddel en achterklap. Demos in een natte polder.Of Occupy, chaos en elke zin herhalen als je overlegt? Wie beslist er eigenlijk in een oudercommisie, een samengesteld gezin of het Oranje comite? 

 

Rauwe Vitrage speelt uitsluitend democratisch. Een geïmproviseerde voorstelling, over democratie, avondvullende voorstelling vol schurend ongemak, buitenissige karakters, absurde verhaallijnen en muzikaal commentaar. Geïnspireerd door en in de geest van het werk van Alex Van Warmerdam ontrolt zich een bizar verhaal. Een happy end wordt niet gegarandeerd.