Foto: Jurjen Donkers 

A SONG FOR YOU - Greetje Kauffeld. 

60-JARIG PODIUMJUBILEUM  

 

In 2017 viert Greetje Kauffeld dat ze na zestig jaar nog altijd met veel muzikaal plezier en succes op het podium staat. De Edison-jury noemt haar niet voor niets ‘Een parel voor de Nederlandse Jazz’, als haar eind 2014 de Edison Oeuvre Award wordt toegekend.  

 

Laat je meenemen op een muzikale reis door de tijd met Greetje en het eigenzinnige jazztrio DIG d'DIZ, bestaande uit topmusici Jan Menu (baritonsaxofoon), Maarten van der Grinten (gitaar) en Jan Voogd (contrabas). Verwacht een avontuurlijke trip vol vreugde, liefde en herkenning, waarin Greetje zich laat inspireren door haar helden en haar favoriete muziek en laat horen niets van haar elan verloren te hebben. 

 

GREETJE KAUFFELD  

Kauffelds professionale loopbaan begint als ze in 1957 de vaste zangeres wordt van het legendarische radio-orkest The Skymasters. Enige jaren later vertegenwoordigt ze Nederland bij het Eurovisie Songfestival met het lied Wat Een Dag, waarna haar carrière een internationale wending neemt. Tot op de dag van vandaag wordt ze omarmd door het Duitse publiek. Met ondermeer Toots Thielemans, Kurt Edelhagen en Paul Kuhn is ze er vele malen te horen op radio en tv. Eind jaren '60 werkt Greetje in Los Angeles en Las Vegas en is ze, samen met jazzsterren als Ray Brown en Herb Ellis te zien in de televisieshows van Joey Bishop. Op eigen bodem speelt ze twintig keer op het North Sea Jazz Festival en maakt ze prachtige producties met arrangeurs Rob Pronk en Jerry van Rooijen en het Metropole Orkest. 

 

 

Meer informatie: greetjekauffeld.nl