Barts Boekenclub  

Barts BoekenClub ontvangt op deze avond kunstenares Tinkebell en Ernst Jansz 

 

Schrijver en muzikant Ernst Jansz is te gast op te praten over zijn autobiografische roman De Neerkant, Kronieken 1970-1980. Voor hij de band Doe Maar oprichtte, was Ernst Jansz lid van CCC Inc. De groep leefde in een commune in het Oost-Brabantse Neerkant. In De Neerkant haalt hij herinneringen op aan de roerige jaren zeventig en het hippieleven op De Boerderij. Het verhaal eindigt als Henny Vrienten zich aansluit bij Doe Maar. Een openhartig gesprek over ‘verraden idealen’, de liefde voor dit dorp in de Peel en zijn bewogen muzikale leven. Verder zal Ernst Jansz op deze avond enkele nummers spelen van de gelijknamige album. 

 

Kunstenares Tinkebell vertelt over haar boek Het gevaar van angst. Hypochonderen in Fukushima. Iedereen herinnert zich de ramp in Fukushima op 11 maart 2011. En zo herinnert iedereen zich waarschijnlijk ook wel dat er vele mensen overleden zijn vanwege de straling. Maar dat is niet zo. Naderhand zijn er weliswaar doden gevallen, maar was de doodsoorzaak nog veel verontrustender, namelijk: angst. Tinkebell. ging op reis naar de voormalige ramppplek en luisterde naar de verhalen van de bewoners. In Barts BoekenClub vertelt ze wat ze ontdekt heeft op haar onderzoekstocht door het getroffen gebied, en waarom ze er eigenlijk zou willen blijven wonen. 

 

Verder is er traditioneel de BBC-Proza Pitch - hét podium voor debuterend literair talent. Er is boekverkoop. 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl