Barts Boekenclub  

Iets om naar uit te kijken: Barts BoekenClub met Georgina Verbaan en Jean Pierre Rawie 

 

Jean Pierre Rawie is niet alleen de meest gelezen dichter van Nederland, maar ook succesvol prozaschrijver. Na twee succesvolle prozabundels bundelt Jean Pierre Rawie in ‘Verstrooid van schoot’ voor de derde keer zijn ‘kleine beschouwingen’. Met zijn typisch stijl en zelfspot laat Rawie ons met nieuwe ogen naar de wereld en onszelf kijken, en verhaalt hij over zijn meer en minder vermaarde, maar steevast opmerkelijke vrienden en vriendinnen. 

 

Jean Pierre wordt muzikaal vergezeld door ‘De Heren rond Rawie’ (Bas Maree en Mattijs Verhallen. Zij spelen verschillende nummers van hun album ‘Dit alles’ waarin gedichten van Jean Pierre Rawie op bluesmuziek zijn gezet. 

 

Met twee Gouden Kalveren in haar bezit behoort Georgina Verbaan tot de bekendste en de meest geprezen actrices van Nederland. Daarnaast is zij getalenteerd schrijfster en verzorgt al vijf jaar columns in NRC. In 2016 verscheen de bundel ‘Loze ruimte’ met haar beste columns tot dan toe. En nu is er het langverwachte vervolg waarover ze komt vertellen in BBC. In gesprek met Georgina over haar poëtische momenten, filosofische invallen en haar dromen. Kortom: ‘Iets om naar uit te kijken’. 

 

Met verder op de avond: de BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

 

Barts Boekenclub 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk. 

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl