Barts Boekenclub  

Een gevarieerde avond die in het teken staat de Spannende Boeken Weken en het leuke van Taal. In gesprek met Thomas Olde Heuvelt, Jeroen Windmeijer & Paulien Cornelisse 

 

Na zijn wereldwijde bestseller HEX is Thomas Olde Heuvelt terug met Echo. Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Als ze de vallei betreden bekruipt ze het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Echo is een thriller over obsessie, bezetenheid en de onverwoestbare kracht van de natuur, waarin Thomas Olde Heuvelt zichzelf heeft overtroffen. 

 

Schrijver en cultureel-antropoloog Jeroen Windmeijer vertelt over zijn nieuwe thriller Het Pilgrim Fathers complot. In Leiden wordt de voorzitter van een vrijmetselaarsloge op een gruwelijke manier om het leven gebracht. De politie tast volledig in het duister. Bijna tegelijkertijd, en niet geheel toevallig, wordt er in het gemeentearchief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. 

 

Na het zeer succesvolle Taal is zeg maar mijn ding, En dan nog iets is, is Taal voor de leuk haar derde bundel waarin Paulien Cornelisse haar nieuwe taalfascinaties deelt. Het boek stikt van humorvolle, ironische, boeiende en hilarische overdenkingen en observaties over de Nederlandse taal. Waarom zegt de conducteur in de trein ‘UhLelystad’ in plaats van gewoon ‘Lelystad’? Kun je beter 'ARG' whatsappen of 'ARGH'? En wat is 'woordaanelkaarplakkisme'? Scherp, onderzoekend en met een vrolijk relativeringsvermogen neemt Paulien Cornelisse met ons de taal onder de loep. 

 

Muziek zal op deze avond verzorgd worden door Rikkert van Huisstede. Verder is er traditioneel de BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. Deze keer brengt Arjan Alberts zijn thrillerdebuut Natan Z onder de aandacht 

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl